Sunday, December 4, 2011

Selamat Pagi Cikgu ~ lawak pinjam..tapi memang klakar~haha

Murid : Selamat pagi, cikgu.

Cikgu : (Menengking) Mengapa selamat pagi sahaja? Petang dan malam awak doakan saya tak selamat?
Murid : Selamat pagi, petang dan malam cikgu!

Cikgu : Panjang sangat! Tak pernah dibuat oleh orang! Kata selamat sejahtera! Senang dan penuh bermakna. Lagipun ucapan ini meliputi semua masa dan keadaan.

Murid : Selamat sejahtera cikgu!

Cikgu : Sama-sama, duduk! Dengar sini baik-baik. Hari ini cikgu nak uji kamu semua tentang perkataan berlawan. Bila cikgu sebutkan perkataannya, kamu semua mesti menjawab dengan cepat, lawan bagi perkataan-perkataan itu, faham?

Murid : Faham, cikgu!

Cikgu : Saya tak mahu ada apa-apa gangguan.

Murid : (senyap)

Cikgu : Pandai!

Murid : Bodoh!

Cikgu : Tinggi!


Murid : Rendah!

Cikgu : Jauh!

Murid : Dekat!

Cikgu : Keadilan!


Murid : UMNO!

Cikgu : Salah!

Murid : Betul!

Cikgu : Bodoh!

Murid : Pandai!

Cikgu : Bukan!

Murid : Ya!

Cikgu : Oh Tuhan!

Murid : Oh Hamba!

Cikgu : Dengar ini!

Murid : Dengar itu!

Cikgu : Diam!

Murid : Bising!

Cikgu : Itu bukan pertanyaan, bodoh!

Murid : Ini ialah jawapan, pandai!

Cikgu : Mati aku!

Murid : Hidup kami!

Cikgu : Rotan baru tau!

Murid : Akar lama tak tau!

Cikgu : Malas aku ajar kamu!

Murid : Rajin kami belajar cikgu!

Cikgu : Kamu gila!

Murid : Kami siuman!

Cikgu : Cukup! Cukup!

Murid : Kurang! Kurang!

Cikgu : Sudah! Sudah!

Murid : Belum! Belum!

Cikgu : Mengapa kamu semua bodoh sangat?

Murid : Sebab saya seorang pandai!

Cikgu : Oh! Melawan!

Murid : Oh! Mengalah!

Cikgu : Kurang ajar!
Murid : Cukup ajar!

Cikgu : Habis aku!

Murid : Kekal kami!

Cikgu : O.K. Pelajaran sudah habis!

Murid : K.O. Pelajaran belum bermula!

Cikgu : Sudah, bodoh!

Murid : Belum, pandai!

Cikgu : Berdiri!


Murid : Duduk!

Cikgu : Saya kata UMNO salah!

Murid : Kami dengar KeADILan betul!

Cikgu : Bangang kamu ni!

Murid : Cerdik kami tu!

Cikgu : Rosak!


Murid : Baik!

Cikgu : Kamu semua ditahan tengah hari ini!

Murid : Dilepaskan tengah malam itu!

Cikgu : (Senyap dan mengambil buku-bukunya keluar.)


sejenak menghayati mase~

erm...sakarang da bulan 12...sekejap je mase berlalu kan...
pejam celik, pejam celik...da masuk bulan 12..ujung tahun daa...
rasenyer da tue la sayer nie..tp still young kan.. ^_^
same2 la kiter hayati mase mude nie, buat perkare yang terbaik dalam hidup ini..
bukan mudah nk ciptakan sejarah dalam hidup, jadi..kalo macam ade idea untuk jadikan diri lebih baik, 
teruskan dengan idea itu, sebab, mungkin ia akan membantu kita pada masa hadapan..
kalau takde idea, cube pikir perkara yang bole membahagiakan kita dalam hidup..
hah! motivasi penting dalam hidup~ 
tanpa motivasi hidup akan mundur..kan??kan??
cube pikir sekejap..haha..aik? kejap tulis da panjang..
erm..aq pon sbnrnyer kurang motivasi..but aq cube cari idea baru tuk teruskan hidup..
Agama itu penting..jangan lupe ye...
hidup di dunia kalo xde agama xkan bahagia pada masa akan datang..
bukan aq cakap x bahagia..tapi kan, kalo fikir di akhirat kelak camne?
kene pikir jugakk..hidup di dunia hanya pinjam sekejap dari Nya.


bulan 12...nk masuk bulan 1, 2012 akan tibe..sekejap kan? tapi bulan Islam da masuk tahun 
baru dah..same2 la kite ingatkan diri masing2... buat kebaikan, jauhi maksiat,
moga kita dilindungi OlehNya...


last!!!!
hidup kene tabah! kalo ade something happen jangan putus asa..
caiyok2!

Saturday, December 3, 2011

bersama si budak comel~

sebenarnyer xde ape sangat aku nak masukkan dalam blog nie...tapi sekadar nak kongsi tu aku bole la conteng skit2..haha
jum tgk~
wahh..sedapnyer aiskrem tu~mase nie kat Cameron Highlands~


nie mase rayer...aku suke gilerr pic nie~comel~

suke jugak budak 3 orang nie posing2..but cute ;)






nie pic x bape jadi...tapi sbb sume nampk gigi, aku masukkan je dalam nie~

Friday, November 25, 2011

aucakkkkkkkk~

sayer nk letak pic~yippi..skunk tgh pikiq camne nk jadikan blog best~ any idea?

Thursday, October 20, 2011

Rahsia Phone ;)


rahsia handphone nokia

RAHSIA HANDSET KETIKA KECEMASAN & CARA2 FORMAT HANDSET

Tahukah anda bahawa telefon bimbit anda sedikit sebanyak boleh membantu dikala kecemasan. Banyak perkara yang boleh anda lakukan, antaranya : -


1.Nombor Kecemasan
Sentiasa ingat bahawa nombor kecemasan untuk semua telefon adalah 112. Jika anda dalam kecemasan dan berada di kawasan tiada liputan untuk semua talian telefon bimbit yang anda gunakan, cuba dail nombor kecemasan 112. Ia boleh digunakan walaupun di
PAPARAN PENUH
di kawasan yang tiada liputan dan lebih menarik lagi, ia boleh terus didail walaupun papan kekunci telefon bimbit anda dikunci(Keypad lock).

2. Kereta terkunci
Pernahkah anda tertinggal kunci kereta dalam kereta dan kereta anda ketika itu terkunci dari luar?? Pasti anda lakukan pelbagai cara untuk mendapatkan kembali kunci bagi membuka semula kereta anda. Jangan risau, telefon bimbit boleh membantu, tapi bagi kereta yang menggunakan system penggera(alarm) sahaja. Caranya, cuba anda hubungi seseorang yang berada di rumah. Minta dia ambilkan kunci pendua kereta anda. Kemudian pegang telefon bimbit anda dari jarak kira-kira 30 sm(satu kaki) dari kereta yang terkunci itu. Minta pula keluarga atau teman di rumah menekan punat 'ON' pada kunci pendua kereta dan pastikan dia menekan dengan mendekatkan pada telefon bimbitnya. Pasti kereta anda tidak terkunci lagi, malah ia boleh dilakukan dari jarak beratus-ratus kilometer dari tempat kereta anda berada. Kerana itu juga, penting untuk anda menyimpan kunci pendua atau meminta orang yang anda percayai untuk menyimpannya. Penting juga penggunaan telefon bimbit dalam keadaan sebegini. Kaedah ini memang berkesan kerana beberapa orang telah mencubanya.

3. Kuasa bateri tersembunyi
Mungkin ramai tidak tahu,telefon bimbit yang telah kehabisan bateri masih boleh digunakan dalam keadaan kecemasan kerana ia mempunyai fungsi untuk menyimpan bateri tambahan. Bayangkan jika bateri telefon bimbit anda sudah terlalu lemah atau mati sedangkan anda perlu melakukan panggilan penting atau berada dalam kecemasan. Telefon bimbit jenis Nokia didatangkan dengan bateri simpanan. Untuk mengaktifkannya, tekan kekunci *3370#. Telefon bimbit anda akan berjaya dihidupkan semula dan skrin telefon akan memberitahu telefon tentang penambahan kuasa bateri sebanyak 50 peratus. Kuasa tambahan ini juga akan dicas semula bila anda mengecas telefon bimbit anda .(sstengah jenis tepon nokia gak)

4. Telefon dicuri
Bagaimana jika telefon bimbit anda dicuri. Anda boleh menjadikan ia tidak dapat diaktifkan dengan menekan nombor siri yang terdapat di telefon bimbit anda, sila dail *#06# dan 15 digit nombor siri telefon bimbit anda akan tertera di skrin. Nombor ini adalah unik untuk setiap telefon bimbit. Catatkan nombor siri ini dan simpannya di tempat selamat. Bila telefon bimbit anda dicuri, anda boleh hubungi pusat servis telefon bimbit anda dan berikannya kod nombor siri tersebut. Mereka kemudiannya akan mengunci system dalam telefon bimbit anda dan sesiapa sahaja yang mencurinya pasti hampa kerana walaupun kad simnya telah ditukar, dia tidak dapat mengaktifkan kembali telefon bimbit tersebut. Jadi, walaupun ia di curi, namun sekurang-kurangnya anda berpuas hati kerana si pencuri takkan boleh menggunakannya ataupun menjualnya.hohoh..padan muka kaw!

Kebanyakan tips ini boleh digunapakai untuk telefon bimbit jenama Nokia.:)

CARA2 FORMAT HANDSET
Adakah yang memiliki enset nokia jenis s60 (Nokia N70, N73, 7610, 6600, N-gage, 6120 Classic)?Format tepon jika msuk virus?xperlu p kdai tepon or klinik handphone or wateva lah yg mnyakitkan ati krana mngmbil upah yg tggi.Kat sni aq akan bgi tutorial cket sal nk FORMAT HANDSET JENIS SYMBIAN 60 pada kwang.

Ok,First skali kwang p buat air tgkat ali or kopi ker ikot ksukaan kamu lar..Second lak,yg jnis isap rkok tu isap ar luu puas2.Pastu kwang follow step bwah neyh k.Sblum tu pastikan enset kwang tu ckup bateri(full).

1. Pertama skali, save and backup sumer data2 dalam memori enset kwang(nota,mssge,draft mssge,cntact,pic) kepada memori kad.klau nk backup bleyh gnakan NOKIA PC Suite kat pc kwang tu.
2. Selepas sudah backup data2 trsebut,kuarkan memori kad kwang n off enset trsebut.
3. Dalam keadaan off,

- Tekan butang dail (green button)

- Butang bernombor 3

- Tekan butang bintang * (star)

- On handset korang

- Jangan lepas satu butang pun hinggalah screen menunjukkan abjad FORMAT

- Masa yang diperlukan lbeyh krang 5 minit.

4. Kesemua step diatas haruslah dibuat serentak sehingga kuar waktu yg perlu diset smula.
5. DONE! Anda brjaye mmformat tepon anda!


Butang Rahsia Nokia
Berikut ini adalah kunci kod butang rahsia yang boleh anda lakukan sendiri dengan menekan pada key pad hp anda yang berjenama Nokia sama ada cdma maupun yang gsm. 1.
Melihat IMEI (International Mobile Equipment Identity) Caranya tekan butang * # 0 6 # 2.
Melihat versi software, tarikh pembuatan softwre dan jenis compresion software Caranya tekan * # 0 0 0 0 # Jika tidak gagal coba butang * # 9 9 9 9 # 3.
Melihat status call waiting Caranya tekan * # 4 3 # 4.
Melihat nombor / nombor private number yang menghubungi handphone anda Caranya tekan * # 3 0 # 5.
Menampilkan nombr pengalihan telefon all calls Caranya tekan * # 2 1 # 6.
Melihat nombor pemanggil pada pengalihan telefon kerana tidak anda jawab (call divert on) Caranya tekan * # 6 1 # 7.
Melihat nombor pemanggil pada pengalihan panggilan kerana di luar jangkauan (call divert on) Caranya tekan * # 6 2 # 8.
Melihat nombor pemanggil pada pengalihan panggilann kerana sibuk (call divert on) Caranya tekan * # 6 7 # 9.
Mengubah logo operator pada nokia type 3310 dan 3330 Caranya tekan * # 6 7 7 0 5 6 4 6 # 10.
Menampilkan status sim clock Caranya tekan * # 7 4 6 0 2 5 6 2 5 # 11.
Berpindah ke profil profile handphone anda Caranya tekan tombol power off tanpa ditahan 12.
Mengubah setting hp nokia ke default atau aturan kilang Caranya tekan * # 7 7 8 0 # 13.
Melakukan reset timer handphone dan score game hp nokia Caranya tekan * # 7 3 # 14.
Melihat status call waiting Caranya tekan * # 4 3 # 15.
Melihat kod pengilang atau factory code Caranya tekan * # 7 7 6 0 # 16.
Menampilkan serial number atau nomer seri hp, tarikh pengilangan,tarikh pembelian, dan tarikh service terakhir, transfer user data. Untuk keluar handphone harus direset balik. Caranya tekan * # 92702689 # 17.
Melihat kod pengamanan handphone anda Caranya tekan * # 2 6 4 0 # 18.
Melihat alamat ip perangkat keras bluetooth anda Caranya tekan * # 2 8 2 0 # 19.
Mengaktifkan EFR dengan kuality suara terbaik namun bazir energi batery Untuk meng off gunakan kod yang sama. Caranya tekan * # 3 3 7 0 # 20.
Mengaktifkan EFR dengan kuality suara terendah namun jimat energi batery. Untuk mematikan gunakan kod yang sama. Caranya tekan * # 4 7 2 0 # 21.
Menuju isi phone book dengan cepat di handphone nokia Caranya tekan nombor urut lalu # contoh : 150# 22.
Mengalihkan panggilan ke nombor yang dituju untuk semua panggilan Caranya tekan * * 2 1 * Nombor Tujuan # 23.
Mengalihkan panggilan ke nomor yang dituju untuk panggilan yang tidak terjawab Caranya tekan * * 6 1 * Nombor Tujuan # 24.
Mengalihkan panggilan ke nombor yang dituju untuk panggilan ketika telefon bimbit anda sedang sibuk Caranya tekan * * 6 7 * Nomor Tujuan #
Keterangan Tambahan : - Kod di input tanpa jarak - Ada kod-kod nokia yang berlaku pada jenama handphone tertentu saja..selamat mencuba….

Wednesday, October 19, 2011

Puas Hati~~

korang tau x betape geramnyer ak...sib bek ade penyelesaiannyerrr.... haha
geram jugak~ tapi lega jugak akhirnyerr..
mesti korang tengah tengah pikir ape kan???haha yg sobonarnyer..den nk citer..haha sejak bile plk jadi den nie.. sal blog la~ sengal la blog..bleh jadi gegar2 mase bukak..upenyer sal curser tulisan tu..tak gune toll..
da buang da skrang...tapi kan sebelom buang yang tu kan..den da buang banyak bende dah...geram tollll...
ayoyoyyoyo..SABAR ITU SEPARUH DARI IMAN ^_^
kan...xperlu kecoh2..mesti setiap masalah ade penyelesaian kannn ~~
haha~ da lah..pasni nk tulis2 pe yg comel2 lam blog pon da bole...
sekian~cam bace berite plk..haha~ assalam~

Tuesday, October 4, 2011

ntah~

ntah???????? uwaaaaaaaa..xtao nk cakap per....nk jadi itu nak jadi ini..sume kalo pikir xbole kan.. tp kalo berusaha maybe dapat kot...haha adoi nk luah kat cini pasni ade yg bace..haha bahaye nie..lalalala~
susah nie..camne ekk..nk luah xnak..nk luah xnak....haha ade plk kawan2 saye bace...
haha bemulanya aku n cb.....
first ak nk bagtau yg mule2 ak masok cb awal taun 2011..mule2 nk cari sal novel bini aku tomboy... tetibe nampak chat 2 gerak2..haha try la masok..ade pulak yg layan kan..syok la kan...pastu kan org yg mule2 kenal kan dehearty??sape ekk??haha tau la kalo org tu bace nie..haha pastu osilia....haha oc laaa...opah cun katekan haahaa...pastu melekatla..jumpe nurul..ok la..tp skrg die jarang da on9.. octa a.k.a asrar.... ak gune la name minam kan..no idea mase tu..melekat la plk sampai ari nie...but i like66666 sampai licin cb tu...haha sbb korang ade i apy.. takkkkkkkkkkkkk yg senget pon ade..mase tu slalu ye masok..haha k ejaaaaa yg da cute pon ade...alid pon adee....octo, asrar, sempoi, rara, anis, momo.... haha mane2 la~ no bad la....
ramai sangat nk sebut nie..but sume bek2 ade jugak la yg sebgn senget.....adoiyai...
saket kepale kalo layan..buat xnampak je..haha kalo busan mesti gado..haha manusia berjiwa kanak2 rabina
haha.....ade tu on9 sampai tgh malam sampai pagi..ish3 mmg tahap kririkal ngan cb tu...
ade jugak same tmpt blja..zam n nia..da jumpe depan2 da....dieorg sume bek... yg x tahan tu ade jugak yg kol nam..haha..sampai msg..but nam ok jer..haha~ sbb dapat kawan2 cam kamoo sume...
kan mencari ramai kawan kan satu amalan bek..kan3....haha makan md ngan kakak 3 org tu..haha sedapppp
dah la mase tu x dapat nk join ikot rayer..tp xpe la..jumpe jugak~ haha...
korang jangan bace kalo busan..ni tuk luah sajer2 jer tau..haha ish3 wawawa..aik cam gilaks plk...ish3 cian..
cbcbcbcbcbcbcbcbcbcb
menulis nie best jugak kan...sal cb pon leh karang..haha

Saturday, September 17, 2011

sekadar coretan semangat

yuhuu....
ak xtau nk tulis pe..tp ak try tulis jugak...
ak ade bace buku jangan bersedih....banyak yg aku dapat...
so sape2 yang xtau nak buat pe..sila la bace buku "jangan bersedih"
sesuai sangat x kira usia....
lam buku tu ade motivasi..i like ;)


ape yang ak dapat stakat ni la...ye cakap kita jangan la sia sia kan  hidup 
dengan perkara yang x berfaedah...
bayangkan kita hanya hidup hnaya sehari dan hanya andaikan hanya hari 
ini sahaja kita hidup di dunia...banyak perkara baik yg kita belom buat...
so cube renung renung kan dan selamat beramal~


bila kita sunyi..cube cari kawan ataupon buat pahala...
sebenarnyer kawan amat penting lam hidup kita...
kita maafkanlah dia kalau si dia ada buat kita terasa..
manusia sering melakukan kesilapan..
not all perfect kan~


ape yg aku nak cakap 'Hari Ini Milik Anda'

Wednesday, May 4, 2011

JUM STUDY LEKLOK!!

  1. Masa sebelum tidur - masa berbaring sebelum tidur. Aamalkan teknik belajar secara bayangan. Menulis atau menyelesaikan masalah dengan cara menulis dengan menggunakan jari telunjuk di atas tilam.
  2. Masa terbangun di tengah malam ( Belajar seperti No.1)
  3. Masa bangun tidur. Subuh/pagi. Bayangkan pelajaran semalam.
  4. Masa ke tandas waktu pagi (ingatkan perkara yang terlupa)
  5. Masa ke tandas waktu malam (sama seperti No.4)
  6. Masa bercermin (Lekatkan Nota penting Dekat cermin)
  7. Masa sarapan pagi (Baca selembar dua suratkhabar)
  8. Masa berjalan ke sekolah (Tanya diri-sifir dan formula)
  9. Masa menunggu bas (Ulangkaji kad nota atau bayangkan)
  10. Masa di dalam bas atau kereta (ulangkaji harian/cepat)
  11. Masa berjalan ke sekolah ( Tanya diri pasal sifir , formula dan lain-lain lagi)
  12. Masa sampai awal pagi ke sekolah ( ulangkaji harian/cepat)
  13. Masa menunggu cikgu yang terlewat (ulangkaji cepat)
  14. Masa rehat (ke perpustakaan baca ringkas buku-buku)
  15. Masa sebelum pulang (Lwatkan pulang buat kerja rumah)
  16. Masa berjalan pulang ( tanya diri pasal sifir)
  17. Masa berada dalam bas ( baca kad nota)
  18. Masa rehat selepas makan (baca novel/majalah)
  19. Masa rehat selepas maka n malam (Baca rencana akhbar dan lain-lain)
  20. Masa menonton tv (melukis rajah-rajah, peta, tulis formula dan lain-lain)

Wednesday, April 13, 2011

Firework^_^

Best lagu nie....cam bagi kite semangat lam diri~~
Cube hayati~~

suke suke suke

ari nie kan...bukan nk citer pe kan.....nk citer la...
kiter hidup kiter kan jumpe macam2 ragam...
mesti kadang2 kiter rase geram, kiter rase suke, tapi kadang kite
appy sebab ade perkara yg appy..tp dalam mase same ade jugak yg sedih...
sbb ade sesetangah x paham isi hati kiter....
tapi kan..kiter kene jugak teruskan hidup ni....


mungkin kiter nak sume indah kan...tp lam mase yg same 
perkare yg kiter taknak akan datang jugak...
tu adalah takdir..atau mgkin jalan yg kiter pilih....
kiter x pasti ape yang kiter buat kekadang~~~


tp kan..yg paling best biler kiter dapat buat pe yg kiter suke...
ape yg aku paling suke buat,,,,jalan2 dekat pantai....
tu mmg best...tenang je hati kalo duk tepi pantai....
haha...dtglah angin jiwang mase tu.....
kadang2 kalo kiter duk sorang2 mesti rase sunyi...
tp kadang2 kiter terpikir jugak nasib kiter kan....
kenape aku jadik macam ni...
kenape die jadi macam tu???
nie sume kuase tuhan....
setiap yg DIA cipta ade kelebihan masing2..
kiter mgkin x sedar kat mane kelebihan kiter...
cube kiter pikir..mane kelebihan kiter...
mgkn kiter x terpikir kann.....
haha....slalu terlebih taip..ni sebab slalu taip camni..
haha....


kadang2 kan...kiter x terpikir orang tu camne kan...
mmg kiter x jangke die tu camne kan....
tp kiter buat la kebaikan..maksudnyerr..
kiter buat la perkare yang terbaik buat kiter...
buang segala perkara negatif dari kiter...


arap sume perkare baik saje berlaku lam diri kiter...
yg negatif tu mintak dijauhkan~~
aminnnn......

Sunday, April 10, 2011

layan citer nie jum~~

adeh~~~
nasib nasib~~
nak citer nie...cuciter cuciter....wawawa tu la ayat kuar dr mulut dak2 cb....
maklumlah suke sangat tgk cite kak limah tu......wawawawa
adeh~~~ asyik saket je nie............ kiter bace kisah lawak nak??????/
busan la nak citer nie...sal xde pe nk citer


huhu..jum kite bace ni jap~~hehe





Seorang lelaki sakit mental menganggap dirinya adalah jagung dan terlalu takut dengan ayam. Jika ternampak haiwan itu, dia akan lari lintang pukang kerana menyangka ayam akan memakannya. Akhirnya, lelaki itu dimasukkan ke rumah sakit jiwa. Setelah beberapa bulan, doktor pun melakukan ujian ke atas lelaki itu bagi mengenal pasti apakah dia telah pulih ataupun tidak.
Doktor : Adakah kamu tahu siapa diri kamu sekarang?
Lelaki : Ya doktor.
Doktor : Siapa kamu sebenarnya.
Lelaki : Saya ini manusia doktor.
Doktor : Ya ke? Bukan jagung?
Lelaki : Bukan, saya manusia doktor.
Doktor : Kamu takut dengan ayam?
Lelaki : Tidak doktor.
Doktor : Hmm..bagus. Nampaknya kamu dah sembuh.
Lelaki : Tapi doktor, saya ada satu pertanyaan.
Doktor : Apa dia?
Lelaki : Ayam tahu tak yang saya ni dah berubah jadi manusia.
Doktor : “??$$?

Friday, March 4, 2011

dia~~

rindu.....
aku bersame dia....
dalam mase yang lame..
aku rase macam semalam..
besarnyer kejadian tuhan...
setiap kali ku teringat wajahya...
aku tak tahan untuk menangis...
kesakitan yang dia alami...
aku merasa apa yang dia alami 
walaupun badanku tidak sakit sepertinya....
ya Allah...kau cucurila rohnya...
tempatkanla dikalangan orang yang beriman....
segala memori terpahat di dalam fikiranku...
kejadian tahun lepas bagaikan baru semalam...
alangkah indahnya jika dia masih ada...
dapat bermain bersama sama orang dia saynagi....
kenangan manis tetap terpahat....
kematian bukan ditangan kita...
tetapi DIA yang menetapkan segala galanya...
sedarlah......
Add caption

Sunday, February 27, 2011

SENYUM

senyummmmmmmm.............
kadang2 ak x pernah terpikir.....
senyum nie satu cara nk hilang kan stress....
tapi..senyum juga bagi kite pahala....
alhamdulillah.....


ade jugak hikmah senyum kan....
jadi senyum la....


tp ade jugak nk bagitau...
yg senyum x berbalas
mmg menyakitkan hati...
tp sabar separuh dari iman kan...
asal kita senyum..
walaupon hati pedih....
haha....


senyum berbalas tu pon best tau...
rase apy sangat kalo senyum kite ade yang balas..
nampak sangat kita nie dihargai kan.....
jadi x kisah la senyum nie macam mane
asal kita bahagia.....
senyumlah selagi kita bole senyumm.....
senyumlah........

luahan hati~~

ari nie......
aku merasa sungguh sunyi.....
walaupon keadaan di luar bising berbanding hatiku ini...
aku tidak mengerti apa yang aku mahu....
aku rasakan hatiku merindui seseorang...
aku tak tau apa yang harus aku lakukan....
satu luahan kata akan melukai banyak hati...
tetapi satu luahan hati mengembirakan satu hati......
aku tidak tau...
bagaimana hendakku lakukan...
aku tahu aku hanya insan biasa...
tapi aku juga menpunyai perasaan
sebagaimana perempuan lain merasa.....
kasih sayang seorang insan amat penting buat diriku...
kasih sayang seseorang yang aku perlukan 
bukanlah dari segi wang dan kehencemmannya....
tapi hatiku memerlukan keikhlasan 
hati budi yang menyayangi ku.....
aku paham sekarang....
aku harap...
apa yang aku fikirkan ini
menjadi prinsip hidupku...
sekian....