Sunday, December 4, 2011

Selamat Pagi Cikgu ~ lawak pinjam..tapi memang klakar~haha

Murid : Selamat pagi, cikgu.

Cikgu : (Menengking) Mengapa selamat pagi sahaja? Petang dan malam awak doakan saya tak selamat?
Murid : Selamat pagi, petang dan malam cikgu!

Cikgu : Panjang sangat! Tak pernah dibuat oleh orang! Kata selamat sejahtera! Senang dan penuh bermakna. Lagipun ucapan ini meliputi semua masa dan keadaan.

Murid : Selamat sejahtera cikgu!

Cikgu : Sama-sama, duduk! Dengar sini baik-baik. Hari ini cikgu nak uji kamu semua tentang perkataan berlawan. Bila cikgu sebutkan perkataannya, kamu semua mesti menjawab dengan cepat, lawan bagi perkataan-perkataan itu, faham?

Murid : Faham, cikgu!

Cikgu : Saya tak mahu ada apa-apa gangguan.

Murid : (senyap)

Cikgu : Pandai!

Murid : Bodoh!

Cikgu : Tinggi!


Murid : Rendah!

Cikgu : Jauh!

Murid : Dekat!

Cikgu : Keadilan!


Murid : UMNO!

Cikgu : Salah!

Murid : Betul!

Cikgu : Bodoh!

Murid : Pandai!

Cikgu : Bukan!

Murid : Ya!

Cikgu : Oh Tuhan!

Murid : Oh Hamba!

Cikgu : Dengar ini!

Murid : Dengar itu!

Cikgu : Diam!

Murid : Bising!

Cikgu : Itu bukan pertanyaan, bodoh!

Murid : Ini ialah jawapan, pandai!

Cikgu : Mati aku!

Murid : Hidup kami!

Cikgu : Rotan baru tau!

Murid : Akar lama tak tau!

Cikgu : Malas aku ajar kamu!

Murid : Rajin kami belajar cikgu!

Cikgu : Kamu gila!

Murid : Kami siuman!

Cikgu : Cukup! Cukup!

Murid : Kurang! Kurang!

Cikgu : Sudah! Sudah!

Murid : Belum! Belum!

Cikgu : Mengapa kamu semua bodoh sangat?

Murid : Sebab saya seorang pandai!

Cikgu : Oh! Melawan!

Murid : Oh! Mengalah!

Cikgu : Kurang ajar!
Murid : Cukup ajar!

Cikgu : Habis aku!

Murid : Kekal kami!

Cikgu : O.K. Pelajaran sudah habis!

Murid : K.O. Pelajaran belum bermula!

Cikgu : Sudah, bodoh!

Murid : Belum, pandai!

Cikgu : Berdiri!


Murid : Duduk!

Cikgu : Saya kata UMNO salah!

Murid : Kami dengar KeADILan betul!

Cikgu : Bangang kamu ni!

Murid : Cerdik kami tu!

Cikgu : Rosak!


Murid : Baik!

Cikgu : Kamu semua ditahan tengah hari ini!

Murid : Dilepaskan tengah malam itu!

Cikgu : (Senyap dan mengambil buku-bukunya keluar.)


sejenak menghayati mase~

erm...sakarang da bulan 12...sekejap je mase berlalu kan...
pejam celik, pejam celik...da masuk bulan 12..ujung tahun daa...
rasenyer da tue la sayer nie..tp still young kan.. ^_^
same2 la kiter hayati mase mude nie, buat perkare yang terbaik dalam hidup ini..
bukan mudah nk ciptakan sejarah dalam hidup, jadi..kalo macam ade idea untuk jadikan diri lebih baik, 
teruskan dengan idea itu, sebab, mungkin ia akan membantu kita pada masa hadapan..
kalau takde idea, cube pikir perkara yang bole membahagiakan kita dalam hidup..
hah! motivasi penting dalam hidup~ 
tanpa motivasi hidup akan mundur..kan??kan??
cube pikir sekejap..haha..aik? kejap tulis da panjang..
erm..aq pon sbnrnyer kurang motivasi..but aq cube cari idea baru tuk teruskan hidup..
Agama itu penting..jangan lupe ye...
hidup di dunia kalo xde agama xkan bahagia pada masa akan datang..
bukan aq cakap x bahagia..tapi kan, kalo fikir di akhirat kelak camne?
kene pikir jugakk..hidup di dunia hanya pinjam sekejap dari Nya.


bulan 12...nk masuk bulan 1, 2012 akan tibe..sekejap kan? tapi bulan Islam da masuk tahun 
baru dah..same2 la kite ingatkan diri masing2... buat kebaikan, jauhi maksiat,
moga kita dilindungi OlehNya...


last!!!!
hidup kene tabah! kalo ade something happen jangan putus asa..
caiyok2!

Saturday, December 3, 2011

bersama si budak comel~

sebenarnyer xde ape sangat aku nak masukkan dalam blog nie...tapi sekadar nak kongsi tu aku bole la conteng skit2..haha
jum tgk~
wahh..sedapnyer aiskrem tu~mase nie kat Cameron Highlands~


nie mase rayer...aku suke gilerr pic nie~comel~

suke jugak budak 3 orang nie posing2..but cute ;)






nie pic x bape jadi...tapi sbb sume nampk gigi, aku masukkan je dalam nie~