Thursday, January 12, 2017

My life always not fun. Aku tak tau kenape dan mengapa. Mungkin Allah dah susun jalan hidup aku. Sebab ada orang yang lagi susah. Kenapa hati aku selalu sedih. Mungkin aku tak hayati kehidupan aku. Kenapa, aku susah nak jumpa orang yang betol betol nak hargai aku? Jahat sangat ke aku ni?  Yang tu aku tak tau. Tapi yang pasti, aku dah jaga diri aku sebaik mungkin. Aku sentiasa ingat Dia.  Yang aku sedih, kenapa dan mengapa. Okay, aku seorang gadis, yang ada impian sama dengan gadis-gadis lain. Iaitu kahwin. Siapa tak nak kan. Macam Islam cakap, couple haram, couple tu haram sebab tak jaga batas-,batas pergaulan. So, aku ni peminat zero. Aku minat orang ada la. Sampai orang tu kahwin aku yang kecewa. Tapi tu dulu. Sekarang aku nak kahwin. Aku terpikir, nak dapat jejaka yang memahami aku, boleh tolong aku di saat aku sedih gembira dan susah. Bab orang cakap susah senang bersama. Ketawa bersama, menangis bersama. Ku bersumpah mati pun bersama. Nak dijadikan cerita. Aku kenal ramai, tapi semua tak series. Kenapa susah sangat nak faham aku. Aku memang tak suka control orang sebab aku tak orang control aku. Sebab aku tau ape yang aku buat. Selagi tak salah disisi agama. Nanti aku sambung...bye. 12jan2017